Ulasan Filem BAD GENIUS

In filem, Ulasan, Uncategorized

More Bad ,More Genius,More Money!

Mengisahkan tentang seorang pelajar yang bernama Lynn yang pintar dan Grace si bodoh dan lembap dalam exam.Lynn dibayar mengikut jumlah yg dttpkan utk membantu mereka yang lembap menjawab exam ni berjaya.

Cinematography yang mencairkan penonton.Camera shot yang padu dan sangat cantik .Setiap movement shot membuatkan kita rasa lebih dekat dengan character2 didalam movie ini.Fokus kepada close up dan wide focus.Ada juga satu scene yg cantik semasa Lynn membalas chat di dalam phone camera focus pergerakan perjalanan lynn dan phone sahaja seperti dalam iklan tv.Lighting dia pun power.

Muzik score yang luar biasa ,sepertinya fresh dari team movie ni maybe belum pernah dengar dimana2 movie yang lain.(kalau ada mungkin aku silap la).. Bunyi siren tik tok membuatkan penonton rasa berdebar ibarat kau tgh jawab exam 5 minit lagi nak habis.

Setiap karakter yang difokuskan dalam movie ni memainkan peranan dengan baik sekali misal pun extra talent , still have a quality of the character and nampak hidup bukan talent sekadar lalu lalang je.

Plan merompak JAWAPAN ! The brilliant idea .
Gila babi ah nak jawab exam (meniru je pun)plan mcm nak rompak bank. Iye sangat2 unik dan kreatif .Cara mereka membuat penonton terpukau dan betapa bijaknya diaorg ni buat plan utk mendapatkan bayaran dan membantu kawan2 yg lain lulus.

Plot story yang sungguh matang dan clear membuatkan penonton tertunggu2 next scene dan membuatkan tidak senang duduk kerana setiap detik ada je bunyi TIK TOK.

Walaupun Sydney adalah satu tmpat diaorg shooting tidak menjejaskan langsung imej filem Thailand malah dapat tarikan penonton dan keunikann nya sendiri.lagipun filem ni inspirasi dari true story.No wonder lah kalau boleh pergi jauh.

Kitaa waktu exam bawak toyol letak lam bekas pensil ,conteng tangan,kertas lam poket,phone lam seluar ,buku bawah buntut. Filem ni lebih power dari toyol au taknak ah cter lebih2 nanti terSPOIL tak best pulak nak tgok.

Kenapa tak bawak pengarah dan pelakon cter sebagus ni je ye dtg Malaysia? Boleh la nak tnya 1/2 soalan.

Korang boleh ke buat kertas jawapan jadi duit?

Overall 9/10⭐️

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Premiere With Budiey € Filem BIRTH OF THE DRAGON
Hai semua pembaca…. Budiey.com dengan kerjasama TGV
DROUPR Lancar Aplikasi Di Telefon Bimbit
During the festive season especially Hari Raya,
BIRTH OF THE DRAGON Special Fans Screening
Are you ultimate Bruce Lee fans? We
Must read×

Top